Pasta anchovis

Pasta met knoflook en ansjovis
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Uit de Volkskrant

BEREIDING
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing in ruim gezouten water beetgaar. Verhit ondertussen 100 ml olie in een pannetje, voeg de knoflook, pepertjes en kappertjes toe, en bak totdat de knoflook begint te verkleuren. Zet het vuur uit, voeg de ansjovis toe en roer totdat die bijna is opgelost in de olie.

Giet de pasta af en bewaar wat kookvocht. Kieper het pannetje knoflook-plus-olie erbij, schenk er de rest van de olie bij en een scheutje kookvocht en meng goed. Maak af met wat zwarte peper. Verdeel de pasta subiet over warme borden, rasp er Parmezaanse kaas over en garneer met basilicumblaadjes.

INGREDIËNTEN
400 g droge spaghetti (van een fatsoenlijk merk)
150 ml goede olijfolie
6 tenen knoflook, in dunne plakjes
1 eetl. chilivlokken
2 eetl. kappertjes
10 ansjovisfilets (20 g), fijngesneden
Parmezaanse kaas
Basilicumblaadjes

Reacties

Populaire posts