Kerrie linzen soep
Ingredienten (vier to zes personen)
★ 2 kippenbouten
★ 2 (kippen) bouillonblokjes
★ 1.2 liter water
★ 3 uien
★ 5 teentjes knoflook
★ klont roomboter
★ ruime eetlepel bloem
★ klein blikje tomaten pure
★ 400 gram linzen (gekookt)
★ 100 gram (diepvries) erwten
★ 200 gram bloemkool
★ verse gember
★ 2 eieren
★ 3 eetlepels kerrie poeder
★ yoghurt
★ (cayenne) peper
Bereiding
★ Doe de kippenbouten in een kooppan met een liter water en de twee bouillon blokjes. Laat dit 30 min koken (tot het vlees van de botten loslaat)
★ Snij de ui en de knoflook. In een grote soeppan, fruit de ui en bak daarna de knoflook mee. Leg het uienbaksel appart.
★ In de weer lege pan smelt de klont roomboter en voeg de bloem toe. Maak een roux door steeds wat water toe te voegen tijdens verwarmen en roeren.
★ Haal de kippenbouten uit de pan, en giet de bouillon bij de roux. Haal het vlees van de botten en leg appart.
★ Voeg de tomaten puree, de erwten, de bloemkool roosjes, de linzen, de kerrie en de geraspte gember aan de soep toe.
★ Breng de soep aan de kook, laat doorkoken tot de groenten gaar zijn.
★ Klop de twee eieren en roer door de kokende soep. Voeg de gebakken uitjes en het kippenvlees toe.
★ Voeg eventueel yoghurt en peper toe.
Reacties
Een reactie posten