Sateh Ayam
Ingredienten
Vlees
1 kg kip filet
Sateh stokjes
Kruiden
2 eetlepels sambal badjak
5 eetlepels olie
4 eetlepels kecap manis
2 tenen knoflook
2 theelepels koriander
1 ui
halve theelepel tamarinde
2 theelepels suiker
2 salam blaadjes
Bereiden
Snijd de kip in kleine blokjes (+/- 1x1cm).
Ui en knoflook fijn malen en bij de kip voegen.
Voeg ook de rest van de kruiden en goed mengen.
Laat een nacht in de koelkast marineren; af en toe roeren.
Sateh stokjes in het water laten wellen.
De gemarineerde kip rijgen met 3 a 4 blokjes per stokje.
Op hete houtskool grillen.
Tips
Voor de lams sateh marinade wordt dezelfde kruiden gebruikt behalve dat
de salam blaadjes en koriander worden weggelaten.
Reacties
Een reactie posten