2016-05-30

Sateh Ayam

Ingredienten

Vlees

1 kg kip filet 
Sateh stokjes 

Kruiden

2 eetlepels sambal badjak 
5 eetlepels olie 
4 eetlepels kecap manis
2 tenen knoflook
2 theelepels koriander
1 ui 
halve theelepel tamarinde
2 theelepels suiker
2 salam blaadjes

Bereiden

Snijd de kip in kleine blokjes (+/- 1x1cm). 
Ui en knoflook fijn malen en bij de kip voegen. 
Voeg ook de rest van de kruiden en goed mengen. 
Laat een nacht in de koelkast marineren; af en toe roeren. 
Sateh stokjes in het water laten wellen. 
De gemarineerde kip rijgen met 3 a 4 blokjes per stokje. 
Op hete houtskool grillen. 

Tips

Voor de lams sateh marinade wordt dezelfde kruiden gebruikt behalve dat de salam blaadjes en koriander worden weggelaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten