Clafoutis
Ingredienten
20 gr. boter200 gr. zwarte kersen (of andere steenvruchten)
75 gr. plus 2 eetlepels kristalsuiker
2 eieren
klein snufje zout
75 gr. bloem
150 ml. melk
2 eetlepels kirsch
poedersuiker
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200º C. Vet een porseleinen pan of aardewerk quichevorm van ongeveer 25 cm doorsnee in met 10 gr. boter.2. Schik de kersen strak naast elkaar op de bodem van de vorm.
3. Doe 75 gr. van de kristalsuiker, de eieren en wat zout in een kom en klop alles goed door elkaar.
4. Zeef de bloem al kloppend bij.
5. Klop er de melk en kirsch bij. Giet dit mengsel over de kersen.
6. Snijd de overgebleven boter in flinters en strooi die erover. Strooi er 2 eetlepels poedersuiker over.
7. Zet de taart in de oven en laat circa 25 minuten bakken tot de bovenkant goudgeel is.
8. Neem de taart uit de oven en bestrooi met nog wat poedersuiker. Dien de taart lauw op.
Tips
Steenvruchten voorverwarmen in de overschaal in de oven, voor het beslag erbij gaat.
Reacties
Een reactie posten