2016-05-30

Clafoutis

Voor 4 personen

Ingredienten

20 gr. boter
200 gr. zwarte kersen (of andere steenvruchten)
75 gr. plus 2 eetlepels kristalsuiker
2 eieren
klein snufje zout
30 gr. bloem
150 ml. melk
2 eetlepels kirsch
poedersuiker

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200ยบ C. Vet een porseleinen pan of aardewerk quichevorm van ongeveer 25 cm doorsnee in met 10 gr. boter.

2. Schik de kersen strak naast elkaar op de bodem van de vorm.

3. Doe 125 gr. van de kristalsuiker, de eieren en wat zout in een kom en klop alles goed door elkaar.

4. Zeef de bloem al kloppend bij.

5. Klop er de melk en kirsch bij. Giet dit mengsel over de kersen.

6. Snijd de overgebleven boter in flinters en strooi die erover. Strooi er 2 eetlepels poedersuiker over.

7. Zet de taart in de oven en laat circa 25 minuten bakken tot de bovenkant goudgeel is.

8. Neem de taart uit de oven en bestrooi met nog wat poedersuiker. Dien de taart lauw op.

Tips

Steenvruchten voorverwarmen in de overschaal in de oven, voor het beslag erbij gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten