Doorgaan naar hoofdcontent
Naan
Ingredients
- 300 gram bloem
- 1 zakje gist
- 100 gram yoghurt
- 25 gram boter/olie
- 150 gram warm water
- 1 theelepel zout
- 1 theelepen suiker
- (kruidenboter)
Bereiding
- Los zout en suiker op in het kopje warm water.
- Doe in een mengkom de bloem met de gist. Even roeren.
- Voeg de yoghurt , olie en het kopje water toe. Goed mixen.
- laat het deeg een uur rijzen in een ingevette kom.
- Verdeel het deeg in 10 portes van ongveer 60 gram. Let de 10 bollen nog 20 minuten rusten.
- Op een bebloemd oppervlak, maak van de bollen een schijf van ongeveer 20 cm (deegroller).
- Bak in een hete koekenpan 35 seconde een zijde, 45 seconde andere zijde.
- Besmeer met kruidenboter (roomboter met knoloof, peterselie, peper en zout).
Van
https://www.kingarthurbaking.com/recipes/naan-recipe
Reacties
Een reactie posten