Naan



Ingredients

  • 300 gram bloem
  • 1 zakje gist
  • 100 gram yoghurt
  • 25 gram boter/olie
  • 150 gram warm water
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepen suiker
  • (kruidenboter)

Bereiding

  1. Los zout en suiker op in het kopje warm water.
  2. Doe in een mengkom de bloem met de gist. Even roeren. 
  3. Voeg de yoghurt , olie en het kopje water toe. Goed mixen.
  4. laat het deeg een uur rijzen in een ingevette kom.
  5. Verdeel het deeg in 10 portes van ongveer 60 gram. Let de 10 bollen nog 20 minuten rusten.
  6. Op een bebloemd oppervlak, maak van de bollen een schijf van ongeveer 20 cm (deegroller).
  7. Bak in een hete koekenpan 35 seconde een zijde, 45 seconde andere zijde.
  8. Besmeer met kruidenboter (roomboter met knoloof, peterselie, peper en zout).




Van https://www.kingarthurbaking.com/recipes/naan-recipe

Reacties

Populaire posts