Spaghetti poveri

Spaghetti met rode peper en citroen
Hoofdgerecht voor twee personen

★ olijfolie
★ 2 teenties knoflook, in dikke plakjes
★ 1 rode peper, in plakjes zonder pitjes
★ sap en rasp van 1 flinke citroen
★ 200 gram spaghetti
★ 25 gram boter in blokjes

Verhit een dun laagje olijfolie in een koekenpan. Fruit de knoflook en de peper zachtjes glazig. Doe de citroensap en rasp erbij, maar houd een beetie rasp achter. Laat enkele minuten heel zachtjes pruttelen.

Kook ondertussen de pasta in flink gezouten water tot net niet al dente. Houd een kopje kookwater apart en giet de pasta af. Doe de pasta bij de saus, schep er een paar flinke lepels kookwater bij, hussel goed en laat nog enkele minuten garen. Schep de boter erdoor tot deze is gesmolten. Voeg zout en peper toe naar smaak. Schep in soepborden en garneer met de achtergehouden citroenrasp.

Volkskrant 2022 dec 22


Reacties

Populaire posts