Pissaladière
Roomboterbladerdeeg
Tomatenprut (mutti AH) dikke prut
3 Grote uien
Ansjovis (glazen potje AH)
Zwarte olijven (8?)
Herbes de Provence
Bereiding:
Snij de uien in de lengte (wortels onder) in halve ringen, vrij dun. Bak ze gaar.
Beleg een ovenschaal met bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg (12tal)
Beleg de bodem met de tomatenprut (half blik mutti, nog minder?). Officieel hoort dit niet.
Bedek de tomaten prut met de gebakken uien.
Optie: schijven verse tomaten erop.
Leg de olijven op de uien.
Versier met ansjovis. (12?)
40/45 minuten in de oven, 200°, onder warmte.
Laatste 10min hete lucht.
Let er de laatste 5 minuten op dat het niet verbrandt.
Vóór het opdienen een beetje herbes de Provence erop strooien.
Oven op 200°, wellicht later in de baktijd overgeschakelen naar heteluchtstand.
Reacties
Een reactie posten