Hertenragout
voor 4 personen
pot wildfond (AH)
rookspek
shitake
2 sjalotten
laurier 1 blad
foelie 2 blaadjes
beurre manié (boter + bloem geprakt
Een uur voor het braden uit de koelkast halen, droogdeppen, peperen en zouten.
In een gietijzeren pan olie doen.
De stukken hertenvlees per portie in de pan bakken. Anders kookt het vlees meer dan het bakt.
Vlees uit de pan scheppen.
Twee sjalotten snipperen en bakken in dezelfde pan; eventueel meer olie in de pan.
Pot wildfond (AH) in de pan aan de kook brengen. Misschien niet hele pot?
Vlees terugdoen.
In oven van 130 graden. Deksel niet helemaal erop. twee uur.
Controleren op gaarte
Beurre manié toevoegen.
Voor opdienen spekjes uitbakken; erbij kieperen.
Shitake/champignons bakken en erbij kieperen.
Ingredienten
500 gram blokjes hertpot wildfond (AH)
rookspek
shitake
2 sjalotten
laurier 1 blad
foelie 2 blaadjes
beurre manié (boter + bloem geprakt
Bereiding
Het vlees langzaam ontdooien in de koelkast.Een uur voor het braden uit de koelkast halen, droogdeppen, peperen en zouten.
In een gietijzeren pan olie doen.
De stukken hertenvlees per portie in de pan bakken. Anders kookt het vlees meer dan het bakt.
Vlees uit de pan scheppen.
Twee sjalotten snipperen en bakken in dezelfde pan; eventueel meer olie in de pan.
Pot wildfond (AH) in de pan aan de kook brengen. Misschien niet hele pot?
Vlees terugdoen.
In oven van 130 graden. Deksel niet helemaal erop. twee uur.
Controleren op gaarte
Beurre manié toevoegen.
Voor opdienen spekjes uitbakken; erbij kieperen.
Shitake/champignons bakken en erbij kieperen.
Reacties
Een reactie posten