Roti
- 5 Libanese of Turkse platbroden. Of Indiase naan of desnoods wraps
- 1 pakje kippendijen (https://www.ah.nl/producten/product/wi197231/ah-scharrel-kipdijfilet)
- 16 middel/kleine aardappelen
- Sperziebonen (kousenband)
- 5 hardgekookte eieren
- 2 uien
- 5 knoflooktenen
- Hindoestaanse masala (https://www.ah.nl/producten/product/wi199028/nandan-masala-nandan)
- blikje tomatenpuree
- bouillon blokje, zout, peper
Recept
- Kook de eieren hard
- Snij de uien en knoflook; bak kort in zonnebloemolie met masala. Leg apart.
- Snij kippendijen in brokken; dichtschroeien, niet gaar; voeg masala, zout en peper toe.
- Schil aardappelen, snij in brokken; voeg bij kip; ui/knoflook, tomatenpuree en bouillon blokje erbij.
- Voeg water toe toe tot halverwege; breng aan de kook
- Laat 15min koken; voeg meer masala toe indien nodig.
- Voeg schoongemaakte sperziebonen toe en laat nog 15min koken.
- Pel hardgekookte eieren; optie: bak de hardgekookte eieren voor krokant korstje.
- Serveer kerrie schotel met ei op platbrood
Bron
Lekker!
BeantwoordenVerwijderen